PSRM

25 august 2020

Igor Dodon: Consumatorii vor plăti mai puțin pentru gazele naturale, începînd cu această toamnă

Consumatorii vor plăti mai puțin pentru gazele naturale, începînd cu această toamnă. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că despre aceasta a fost anunțat în cadrul unei întrevederi cu conducerea ”Moldovagaz”.

Igor Dodon a menționat că există premise pentru micșorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori.

Președintele ”Moldovagaz” ,Vadim Ceban, a declarat că furnizorul va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final chiar din luna septembrie.

Șeful statului a mai discutat cu Ceban despre inițierea negocierilor cu „Gazprom” cu privire la semnarea unui contract pe trei ani privind livrarea gazelor naturale.

De asemenea, s-a vorbit și despre ajustarea programului de investiții și de gazificare a localităților țării în anul 2020. Este vorba despre necesitatea de a majora cu 34 de milioane de lei suma planificată, de la 18 pînă la 52 de milioane de lei.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre problema datoriilor pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și chestiunile ce țin de implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă