PSRM

19 martie 2021

Igor Dodon, despre retragerea lui Durleșteanu: O operațiune specială, un joc pe sub masă, o acțiune calculată

A fost o operațiune specială și un joc pe sub masă, nu cred în coincidențe. Așa a comentat Igor Dodon anunțul Marianei Durleșteanu de a renunța la calitatea de candidat înaintat la funcția de premier exact în momentul când președintele PSRM făcea declarații după consultările cu Maia Sandu.

Liderul PSRM a calificat această acțiune drept una stranie, emotivă, foarte bine pusă la punct și calculată. Igor Dodon susține că Durleșteanu putea să-și anunțe decizia cu o zi înainte sau cu o zi după, dar nu exact când purta consultări cu Maia Sandu.

”Eu nu cred în coincidențe. Doamna Durleșteanu, dacă ne priviți acum, eu nu cred că o să mai avem discuții în timpul apropiat după această abordare. Se putea face cu o zi înainte sau cu o zi după. Sau trebuia sincer să ne spuneți și noi atunci convocam Parlamentul și o majoritate parlamentară înainta alt candidat. Dar o astfel de abordare, nu față de mine față de colegii care v-au înaintat, față de doamna Greceanîi care a semnat pentru Dumneavoastră? Eu cred că s-a făcut presiuni, aici a fost o operațiune specială și un joc pe sub masă”, a declarat Igor Dodon.

Președintele PSRM a mai menționat că în această situație sunt multe lucruri care necesită răspunsuri, în condițiile în care Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a lui Igor Grosu cu o zi înainte de prezentarea oficială a cererii Marianei Durleșteanu.

”Apar și unele întrebări pentru că Maia Sandu s-a grăbit și a semnat decretul de desemnare a lui Igor Grosu, dar cererea oficială prin care Mariana Durleșteanu își retrage candidatura noi am primit-o a doua zi”, a spus Dodon.
Liderul PSRM a mai declarat că a sperat că Mariana Durleșteanu îi va fi colegă și și-a exprimat regretul față de pasul pe care l-a făcut.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă