PSRM

04 decembrie 2020

Igor Dodon despre proiectul PSRM cu privire la Lustrație: Eu cred că așa un proiect noi cu Blocul ACUM trebuia să îl votăm anul trecut

Președintele țării, Igor Dodon, salută inițiativa legislativă a PSRM cu privire la Lustrația generală. În cadrul emisiunii live, șeful statului a spus că un astfel de proiect trebuia votat încă în 2019, când s-a declarat statul capturat.

„Eu cred că așa un proiect noi cu Blocul ACUM trebuia să îl votăm anul trecut. Este vorba despre demisia tuturor conducătorilor de instituții, numiți în perioada lui Vlad Plahotniuc. Anul trecut s-a declarat statul capturat și în baza acestei hotărâri trebuia votată următoarea hotărâre”, a spus Dodon.

Precizăm că potrivit inițiativei socialiștilor, șefii celor mai importante instituții de stat, care au ajuns în această funcție în perioada lui Vlad Plahotniuc, ar putea să-și piardă fotoliul. Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea de Integritate, Banca Națională a Moldoveni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Serviciul de Prevenire și Spălare a Banilor, Consiliul Concurenței și altele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă