PSRM

13 octombrie 2016

Igor Dodon cheamă toate forțele politice și societatea civilă să se consolideze pentru a contracara tentativele guvernării de a falsifica alegerile prezidențiale

Președintele Partidului Socialiștilor, candidatul la funcția de președinte al țării, Igor Dodon cheamă partidele politice și societatea civilă să-și consolideze eforturile pentru a combate și contracara orice tentativă a guvernării de falsificare a alegerilor prezidențiale pe data de 30 octombrie, 2016.

În cadrul unei conferinţe de presă Igor Dodon a anunţat că pe 16-17 octombrie, curent va demara procesul național de verificare a listelor alegătorilor la secțiile de votare. Reprezentanții PSRM vor merge la cele peste 2000 de secții de votare de pe întreg teritoriul țării pentru a identifica persoanele suplimentare, inclusiv decedate, care sînt incluse în listele electorale. Dodon a spus că în acest sens, în adresa Comisiei Electorale Centrale a fost expediat un demers pentru a asigura buna desfășurare a activității birourilor și secțiilor de votare pe întreg teritoriul RM, precum şi disponibilitatea angajaţilor secţiilor de votare de prezentare a listelor cetățenilor RM, grupurilor formale și neformale de cetățeni în conformitate cu legislația în vigoare.

„Începînd cu data de 16 octombrie, pînă la sfărșitul campaniei electorale, pînă la data cînd pot fi făcute modificări în liste, vom mobiliza peste 10 mii de persoane în vederea realizării acestui proces. Echipa de juriști a Partidului Socialiștilor a pregătit instrucțiuni care pot fi utilizate de orice cetățean a RM interesat de procesul de vot, și face un apel către toți să se implice în acest proces, de la stînga la dreapta. Conștientizăm faptul că astăzi doar regimul de la guvernare poate într-un fel sau altul admite, organiza, posibile falsificări pînă la ziua votării dar și în ziua votării, nemijlocit”, a specificat Dodon.

Candidatul la funcţia de Preşedinte al RM a mai spus: „Noi propunem să începem cu curățenia în liste, după care să excludem  orice alte posibilități ale guvernării de a influiența într-un fel sau altul rezultatul votării. Instrumentarele sînt bine cunoscute – de la carusel, utilizarea resursei administrative, nefuncționalitatea sistemului de evidență, securitatea votului și multe altele care se întîmplă în procesul de vot și sînt utilizate de către guvernare, trebuie în mod categoric excluse”.

Dodon şi-a exprimat convingerea că de alegeri corecte, democratice și libere sînt interesați toți candidații participanți la scrutin, cît și toți cetățenii RM, menţionînd că în prezent, deja sînt înregistrate unele impedimente în ceea ce ține de votul de peste hotare, de mass-media, de resursele administrative, care ar putea influența fie și minim rezultatul alegerilor.

Găsiți atașat textul demersului și instrucțiunile.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă