PSRM

24 aprilie 2020

Igor Dodon: Cetățenii nu vor alegeri anticipate, ei au nevoie de pensii și salarii

Președintele Igor Dodon susține că cetățenii Republicii Moldova nu vor alegeri parlamentare anticipate. Șeful statului a declarat la NTV Moldova că astăzi cetățenii se gândesc să-și primească la timp pensiile și salariile, cum să-și păstreze locul de muncă și cum să depășească fără pierderi criza pandemică.

”Nu cred că majoritatea cetățenilor sunt pentru alegeri parlamentare anticipate. În această criză pandemică, economică să mai avem suplimentar și o criză politică, cred că situația va fi mai dificilă pentru cetățenii simpli, nu vorbesc de partide”, a spus Dodon.

Potrivit președintelui, în condițiile zilei de astăzi cetățenii nu-și doresc jumătate de an de criză politică, fără Guvern și fără majoritate parlametară.

În opinia lui Dodon, la etapa actuală, cei mai pregătiți de anticipate sunt socialiștii. PSRM promovează o politică socială pentru oameni și are cea mai consolidată echipă în teritoriu.

Dacă vor decide Maia Sandu, Năstase, Șor, democrații? Dar pe urmă să nu fie mirați de rezultatele alegerilor parlamentare. Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu”, a spus președintele.

Igor Dodon a anunțat, că alegerile prezidențiale vor avea loc în această toamnă, perioada 23 octombrie-23 noiembrie.

Șeful statului a mai declarat că președintele țării va fi ales prin vot direct, așa cum prevede legislația actuală.
”Este prematur să spunem ce se va întâmpla în toamnă. Pot să spun exact că, alegerile vor avea loc în perioada 23 octombrie-23 noiembrie. Alegerile prezidențiale vor avea loc conform procedurii actuale, adică prin vot direct al cetățenilor. Punct”, a spus Dodon.

Președintele a reiterat că încă nu a luat o decizie dacă va candida pentru un al doilea mandat, decizia va fi luată mai aproape de alegeri. Potrivit lui Dodon, acum toate eforturile trebuie depuse pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și scoaterea țării din criza epidemiologică și cea economică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă