PSRM

16 martie 2021

Igor Dodon: Anunțul Marianei Durleșeteanu a fost o surpriză

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că pentru el a fost o surpriză anunțul Marianei Durleșeteanu de a-și retrage candidatura înaintată pentru funcția de premier. Liderul socialiștilor a declarat, la NTV Moldova, că a avut o discuție în această dimineață cu Mariana Durleșeteanu în care dumneaei nu a vorbit nimic despre decizia făcută publică în după-amiaza zilei.

”Noi discutam, discutăm și vom discuta cu doamna Durleșteanu diferite scenarii politice. Promovarea cu susținerea noastră într-o funcție înaltă în stat, cum a fost candidatul la funcția de prim-ministru, poate fi și mai departe, timpul va arăta. Sau alte proiecte politice. De aceea, răspunsul la întrebare mă așteptam sau nu: eu azi dimineață am vorbit cu doamna Durleșteanu și doamna Greceanîi aseară a vorbit. Se primește că noi în fiecare zi avem discuții cu dumneaei, pentru că ea se află la Londra împreună cu familia. Îi urez succes și sănătate celor apropiați. Dimineață nu era intenția ca să se retragă. Eu i-am reconfirmat faptul că noi suntem gata să o susținem mai departe. După discuția de azi dimineață clar că a fost o surpriză. Foarte straniu”, a spus Dodon la NTV Moldova.

Președintele PSRM a mai anunțat că în următoarele zile majoritatea parlamentară va înainta din nou un candidat la funcția de premier, iar cine va fi acesta timpul va arăta.

”Dat fiind faptul că a fost decizia Curții Constituționale care practic a dus la zero ceea ce a fost până pe data de 23 februarie. A fost o candidatură înaintată de majoritatea parlamentară care nu a fost acceptată de Maia Sandu și a semnat un decret de numire a Nataliei Gavrilița. În această situație, Curtea Constituțională când a anulat decretul repetat al Maiei Sandu, unii juriști spuneau și sunt de aceeași opinie că, de fapt s-a anulat și candidatura doamnei Durleșteanu. De aceea, în următoarele zile, mâine – poimâine, când va fi ședința Parlamentului să înaintăm candidatura din nou la funcția de prim-ministru din partea majorității parlamentare. Va fi tot doamna Durleșteanu sau va fi altă candidatură, încă o să vedem, mai este timp”, a declarat președintele PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă