PSRM

08 octombrie 2021

Igor Dodon: Alexandr Stoianoglo a devenit primul deținut politic al regimului uzurpator instaurat de PAS și de președintele Sandu

Procurorul General a devenit primul deținut politic al regimului uzurpator instaurat de PAS și de președintele Maia Sandu, afirmă liderul PSRM, Igor Dodon, într-un comentariu pe pagina sa de socializare după decizia primei instanțe de a-l plasa pe Stoianoglo în arest la domiciliu.

”Numai sub un regim uzurpator se poate întâmpla ca un Procuror General, care dă dovadă de corectitudine și curaj, să fie condamnat politic, fără respectarea procedurilor, cu demonstrarea inutilă a forței. Azi multă lume a înțeles că dictatura galbenă deja s-a instaurat pe deplin”, notează Dodon.

Președintele socialist este de părere că Stoianoglo trebuia nu doar eliberat imediat, ci restabilit în funcția sa de Procuror General, pe care de fapt el încă o păstrează, și moral, și conform tuturor normelor juridice și democratice.

”Din păcate, guvernarea PAS nimic nu a înțeles, nimic nu a învățat în aceste câteva zile cât societatea își exprima indignarea. Guvernarea a decis să continue abuzurile, a decis să sfideze orice cadru legal, iar prima noastră ripostă împotriva dictaturii va fi duminică, pe 10 octombrie, la protestul forțelor sănătoase din țară”, scrie liderul PSRM.

”Mulți cetățeni se întreabă: pentru ce se fac aceste abuzuri? Vă răspund. Tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile a avut un scop foarte clar, cusut cu ață albă: introducerea prin ușa din spate a unui Procuror General ales politic, ascultător față de PAS și care are două misiuni importante. Prima misiune a procurorului interimar este să șteargă toate probele și toate urmele investigațiilor făcute de Procurorul General Stoianoglo, care a găsit materiale extraordinare care pot pune sub acuzație gravă politicieni din actuala putere.

A doua misiune a procurorului interimar este să fabrice dosare politice împotriva opoziției, să ne închidă gura, să însceneze show-uri și justiție televizată, prin care guvernarea speră sa poată acoperi incompetența de a gestiona criza gazului și energetică, creșterile de prețuri și alte probleme majore cu care populația se confruntă”, notează președintele PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă