PSRM

11 mai 2017

Igor Dodon a semnat în favoarea referendumului privind demisia primarului de Chișinău

Astăzi, 11 mai, a început colectarea semnăturilor în favoarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei. Primul care și-a pus semnătura a fost Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Am dat startul unui proces foarte important pentru municipiu. Am semnat pentru referendumul de demisie a primarului general, Dorin Chirtoacă. Am mai încercat o dată acest lucru,  dar atunci nu am reușit pentru că judecățile au blocat procesul. De această dată sunt ferm convins că vom reuși și că primarul general va pleca din funcție”, a declarat președintele.

Potrivit lui, referendumul ar însemna ”nu doar începutul eliberării Chișinăului de un primar incompetent, ci a eliberării țării de actuala guvernare.

Igor Dodon s-a adresat către chișinăuieni: ” Noi toți vedem ce se întâmplă în oraș. Haideți să ne unim și să scăpăm de această rușine. Predicția mea – dau peste 90%, că Chirtoacă va pleca în acest an prin referendum sau prin proceduri penale. Vremea va arăta. Dar eu sunt sigur de un lucru, că în acest an vom scăpa de el. Eu particip în această campanie ca cetățean al Chișinăului și sunt încrezător că cel care semnează nu se va uita la culoarea partidului, ci va lua în considerare problemele care există în oraș. Ultimii 10 ani au demonstrat incompetența totală a actualei conduceri a Primăriei. În acest timp, orașul a devenit mai rău. Îi îndemn pe toți să vină și să semneze. Sunt sigur că în viitorul apropiat vor avea loc alegeri anticipate și va fi ales un nou primar, care va fi capabil să rezolve problemele Chișinăului”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă