PSRM

08 iunie 2017

Igor Dodon a salutat participanții primei ședințe a grupului de lucru privind cooperarea dintre RM și Comisia Economică Euroasiatică

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a salutat participanții primei ședințe a grupului de lucru privind cooperarea dintre Republica Moldova și Comisia Economică Eurasiatică, care astăzi, 8 iunie, are loc la Chișinău.

Ședința se desfășoară în comun cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova – membrii Consiliului Economic pe lîngă Președinte. La forum participă membrul  Colegiului al Comisiei Economice Euroasiatice, Tatiana Valovaia , Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Belarus, reprezentanții Kazahstanului și Kârgâzstanului.

Igor Dodon a menționat că din momentul în care abia a început să se discute posibilitatea unei astfel de cooperări, au trecut deja cinci ani.

„În pofida faptului că există opinii diferite privind direcția în care trebuie să meargă RM, ”trebuie să dezvoltăm relații în interesul țării noastre – și cu Orientul și cu Occidentul – a subliniat președintele. – Astăzi facem un prim pas pentru a relua relațiile cu partenerii noștri tradiționali”.

Șeful statului a amintit că la începutul lunii aprilie, a fost semnat un memorandum de cooperare între RM și CEE, după care, Moldova a solicitat statutul de observator al CEE, și „sper că la 11 octombrie, la Soci, Republica Moldova va primi acest statut, decizia fundamentală a fost luată, au rămas doar detaliile tehnice“,  a menționat Igor Dodon.

Președintele a spus că sarcina lui este crearea punților de legătură pentru dezvoltarea economiei moldovenești. Igor Dodon consideră că una dintre aceste punți este cooperarea cu Comisia Economică Eurasiatică. El a subliniat încă o dată că memorandumul cu CEE nu contrazice altor acorduri semnate de Republica Moldova, ci din contra le completează.

„Nu e corect să mergem doar într-o singură direcție. Din cauza acestui dezechilibru suferă agenții noștri economici“,  a declarat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă