PSRM

03 octombrie 2015

Igor Dodon a cerut desfășurarea de urgență a ședinței extraordinare a Parlamentului

Astăzi, liderul partidului Socialiştilor, deputat în Parlamentul RM, Igor Dodon și Renato Usatîi, președintele ”Partidului Nostru” au susținut o conferință de presă în Orășelul Victoriei în cadrul căreia au dezvăluit următorii pași ai așa-zisul plan ”B”, pentru a debarca actuala guvernare oligarhică.

Igor Dodon a declarat că mîine, 4 octombrie, ora 11:00, întreaga fracţiune a Partidului Socialiştilor va fi prezentă în incinta Parlamentului şi îi îndeamnă să vină la şedinţă deputații din celelalte fracţiuni, precum şi deputaţii neafiliaţi.

„Noi cerem pentru mîine convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului RM cu participarea întregii conduceri a ţării, pentru a discuta cerinţele poporului – demisia şefilor instituţiilor de stat şi organizareaalegerilor parlamentare anticipate. Mîine, începînd cu ora 11.00, toţi cei 24 de deputaţi reprezentînd cea mai mare fracţiune parlamentară – cea a Partidului Socialiştilor – vor fi prezenţi pentru participare la şedinţă”, a spus Dodon.

20151003-303Preşedintele Partidul Socialiştilor din Republica Moldova i-a chemat pe aleşii poporului din alte fracţiuni şi pe deputaţii neafiliați să uite că mîine este zi e odihnă şi să se adune la şedinţă, pentru a decide problemele acumulate în ţară. „Aş dori ca ei să-şi dea seama că mai avem posibilitatea să soluţionăm toate aceste probleme prin votare în Parlamentul RM, fără destabilizarea situaţiei din ţară. Sîntem categoric împotriva dezordinilor. Noi nu avem nevoie de tragedii, asemenea celei produse în anul 2009”, a declarat conducătorul PSRM.

Vă amintim că, astăzi, membrii şi adepţii PSRM şi ai „Partidului Nostru” au instalat corturi pe carosabilul bulevardului central al Chişinăului – Ştefan cel Mare. Cetăţenii au făcut acest lucru în semn de protest, deoarece, în ciuda ultimatului pe care l-au înaintat preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, acesta nu a binevoit să demisioneze pînă la sfîrşitul zilei de ieri.

Igor Dodon şi Renato Usatîi afirmă că acţiunea de ieri este doar unul din subpunctele aşa-numitului plan „B”, pe care au început a-l realiza protestatarii. În zilele apropiate, cetăţenii sînt gata să blocheze drumurile de importanţă naţională, în cazul în care guvernarea va continua să le ignoreze revendicările.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă