PSRM

02 iunie 2017

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Vladimir Putin: înțelegerea rămâne în vigoare

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la Sankt Petersburg, unde are loc Forumul Economic Internațional.

Igor Dodon a adus mulţumiri Preşedintelui Federației Ruse, pentru contribuţia sa personală la luarea deciziilor privind reluarea exporturilor de produse moldoveneşti pe piaţa rusă şi amnistierea migranţilor.

Președinții au discutat probleme ce ţin de evenimentele de ultimă oră în relaţiile moldo-ruse şi de procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

“Mi-am exprimat, din nou, regretul cu privire la lipsa de viziune, acțiunile neprietenoase ale guvernului R.Moldova în raport cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă. În ciuda acestor demersuri ostile, Rusia nu va întreprinde alte măsuri de răspuns, cu excepţia răspunsului simetric de expulzare a diplomaţilor moldoveni. Am convenit asupra păstrării tuturor înţelegerilor noastre cu privire la revenirea producătorilor moldoveni pe piaţa rusească şi amnistierea migranţilor muncitori moldoveni”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Președintele a menționat că “parteneriatul strategic dintre Moldova şi Rusia este într-o relansare sistematică. Şi nimeni – nici în Moldova, nici peste hotarele țării – nu va putea stopa acest proces”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă