PSRM

10 decembrie 2014

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, s-a întîlnit astăzi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova William H. Moser.
În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii privind situaţia politică şi economică din ţară. În cadrul discuţiilor Dodon şi-a exprimat indignarea vizavi de multiplele încălcări care au fost comise de autorităţi în cadrul campaniei preelectorale şi în scrutin, precum şi de faptul că Curtea Constituţională a validat rezultatele alegerilor, în pofida acestor abuzuri.
PSRM va insista pe organizarea alegerilor anticipate, dat fiind că nu poate fi ignorată opinia a 700 mii de cetăţeni ai Moldovei, care nu au avut posibilitatea să voteze, şi nu poate fi considerată drept neimportantă excluderea unui partid din cursa electorală în ajunul alegerilor, folosirea ilegală a resursei administrative de partidele aflate la guvernare, mediatizarea masivă a unor concurenţi electorali la canalele TV, ale căror proprietari sînt, etc.
Igor Dodon a reiterat că socialiştii vor monitoriza strict activitatea guvernării, utilizînd în acest sens toate instrumentele legale de care dispune opoziţia. În această ordine de idei Dodon s-a exprimat critic faţă de faptul că pînă în prezent nu este aprobată Politica Bugetar Fiscală şi Bugetul pentru anul 2015, fapt care va agrava şi mai mult situaţia precară economică din ţara noastră.
Potrivit lui Dodon, socialiştii vor insista pe promovarea obiectivelor sale, cum ar fi majorarea pensiilor şi salariilor, ridicarea nivelului de trai al populaţiei, restabilirea relaţiilor de colaborare cu Federaţia Rusă, anularea Acordului de Asociere cu UE. Liderul PSRM a spus că la prima şedinţă a Parlamentului, fracţiunea socialiştilor va pune problema privind denunţarea acestui Acord, precum şi organizarea unui referendum cu privire la vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă