PSRM

01 martie 2017

Președintele a anunțat despre amnistia migrațională pentru cetățenii moldoveni în Rusia

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a venit cu o veste bună  pentru sute de mii de moldoveni care muncesc sau vor să muncează în Rusia. El a subliniat că această noutate este rezultatul vizitei sale la Moscova. “Mă bucur că această promisiune a prședintelui rus Vladimir Putin a fost înfăptuită atât de prompt”, – a declarat Igor Dodon.

El a menționat că demnitarii ruși au luat decizia să le aplice o amnistie migrațională cetățenilor moldoveni. Mai exact, moldovenilor le vor fi ridicate interdicțiile de intrare în Federația Rusă care le-au fost aplicate mai devreme, inclusiv în cazul persoanelor care au săvîrșit contravenții administrative. Numai cei care au intentate dosare penale în Rusia nu vor putea fi amnistiați migrațional și nu vor putea avea acces pe teritoriul Federației Ruse.

“Vă anunț că, în prezent, cele circa 250 000 de persoane care au regimul de ședere depășit și se află încă pe teritoriul rus, se pot adresa Secției locale a Direcției principale pentru probleme migraționale a MAI al FR cu o cerere în vederea legalizării lor pe teritoriul Federației Ruse (in toate regiunile FR astfel de indicatii deja au fost transmise). Vreau să accentuez că acest drept poate fi exercitat doar pînă pe 20 martie anul current” – a declarat președintele.

Potrivit lui, MAI al RF a remis către Serviciul de Grăniceri rus lista a 17 500 de cetățeni moldoveni care acum se află în afara teritoriului rusesc și au interdicția de a-l vizita. Lor le vor fi retrase interdicțiile. Aceste 17500 de persoane, sînt cei care au căzut sub incidența părții numărul 4 și 8 al articolului 26 a legii federale numărul 114 a Federației Ruse. Lista nominală a persoanelor va fi făcută publică pînă la sfîrșitul săptămînii curente.

“Le mulțumesc mult colegilor din Federația Rusă pentru acest gest generos, îi mulțumesc personal domnului președinte Vladimir Putin. Îi îndemn pe cetățenii noștri să profite de această oportunitate, să se adreseze la secțiile sus-menționate pentru a-și ridica interdicțiile, să nu încalce legislația Federației Ruse și să reprezinte destoinic Republica Moldova, în orice ar face. Este un prim pas, lucrăm în continuare!” – a subliniat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă