PSRM

03 decembrie 2021

Guvernul Gavrilița a respins propunerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de anulare a majorării salariilor deputaților, premierului, miniștrilor și președintelui țării

Guvernul PAS nu a susținut amendamentul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de anulare a majorării salariilor deputaților, premierului, miniștrilor și președintelui țării prevăzută în proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor.

”Amendamentul FBCS nr. 90 din 30 noiembrie 2021 privind introducerea valorii de referință derogatorii pentru unele categorii de personal nu se susține, fiindcă valorile de referință derogatorii de la valoarea generală au un caracter tranzitoriu și se utilizează în primii ani de implementare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, iar scopul pe termen mediu fiind stabilirea unei valori de referință unice pentru toate categoriile de angajați din sectorul bugetar”, se menționează în avizul dat astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a venit cu inițiativa de anulare a majorării salariilor mai multor demnitari de rang înalt. Opoziția parlamentară susține că majorarea salariilor deputaților, miniștrilor, premierului și președintelui este o acțiune lipsită de logică și o gestionare ineficientă a banului public în condițiile prognozelor pesimiste legate de creșterea prețurilor și tarifelor. BNM a stabilit pentru anul viitor o prognoză a inflației de 15 la sută.

Conform proiectului Legii Bugetului de Stat, Guvernul a majorat pentru anul viitor fondul de salarizare de la Președinție de la 17,2 la 19,7 milioane de lei, de la 118 la 142 de milioane – fondul de salarizare pentru Parlament, de la 11,9 la 14,8 milioane – fondul de salarizare pentru Curtea Constituțională. Asta ar însemna că salariul președintelui țării va crește cu 1500 de lei, iar al deputaților – cu 1400 de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă