PSRM

14 decembrie 2020

Guvernul a susținut amendamentul PSRM cu privire la TVA în agricultură

Guvernul a susținut amendamentul deputaților PSRM la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 prin care propune aplicarea cotei unice TVA în agricultură din 01 iulie și nu din 01 ianuarie 2021, așa cum a propus inițial Executivul.

Documentul, votat în prima lectură de Parlament, prevede creșterea, din 01 ianuarie 2021, a cotei TVA în agricultură de la 8% la 12% și instituirea unei cote reduse a TVA de la 20 la 12% pentru îngrășăminte și fertilizanți.

În opinia deputaților PSRM, impunerea acestei măsuri, din 01 ianuarie 2021, va crea unele probleme economice agricultorilor care nu au reușit încă să-și vândă toată producția recoltată în acest an și care și-au procurat îngrășăminte și fertilizanți, conform TVA în vigoare. Astfel, aplicarea cotei TVA de 12% din 01 iulie va echilibra povara fiscală pentru producătorii agricoli.

Potrivit autorilor, prin această măsură va fi acordat indirect un ajutor de 222 de milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli. Totodată, vor fi create condiții ca producția agricolă locală să fie competitivă cu cea importată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă