PSRM

27 martie 2017

Grupul de inițiativă privind organizarea referendumului a depus o cerere de înregistrare

Astăzi, 27 martie, grupul de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din postul de primar general al Chișinăului, a depus o cerere de înregistrare la Judecătoria Municipiului Chișinău.

Potrivit președintelui grupului de inițiativă, Ion Ceban în timpul pregătirilor pentru acest referendum, au fost respectate toate formalitățile prevăzute de lege. Mii de pagini, inclusiv multiple probe și argumente suplimentare au fost depuse pentru ca acest referendum să aibă loc.

”Noi suntem siguri că până la finele acestui an Dorin Chirtoacă va fi demis. În anul viitor vor fi anunțate alegeri anticipate iar oamenii vor putea să-și aleagă primarul care să le reprezinte interesele”, – a declarat Ion Ceban.

Procedura de înregistrare a grupului de inițiativă ar putea dura până la o lună și jumătate.

”Noi planificăm nu mai târziu de luna mai să începem colectarea de semnături. Avem nevoie de peste 60 de mii de semnături dar suntem siguri că le vom obține foarte rapid”, – a menționat Ion Ceban.

Grupul de inițiativă  întrunește 466 de personae inclusiv membri PSRM . Instanța de judecată trebuie să adopte o decizie în această privință în decurs de cinci zile.  În cazul în care instanța de judecată va bloca constituirea grupului, socialiștii intenționează să conteste decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Reamintim că, la 14 martie, șeful fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban a anunțat că Partidul Socialiștilor inițiază un referendum privind demisia primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Iar la 25 martie, a avut loc adunarea de constituire a grupului de inițiativă privind organizarea referendumului.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă