PSRM

03 iulie 2019

Grigore Novac: Situația în Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău rămîne deplorabilă

Deputații care fac parte din majoritatea parlamentară au vizitat ieri Penitenciarul Nr. 13 din capitală.

Conform declarațiilor făcute de către socialistul Grigore Novac reporterilor, parlamentarii au dorit să vadă condițiile în care se află prizonierii în această închisoare.

Potrivit domnului Novac, deputații au intrat selectiv în celule și au comunicat cu prizonierii. În plus, au vizitat subsolul închisorii, unde în prezent se desfășoară lucrări de reparații, precum și blocul alimentar. În pofida inovațiilor, situația din penitenciar rămîne deplorabilă, a declarat Novac, care consideră că acest fapt este confirmat și de plîngerile anuale depuse la CEDO împotriva Moldovei cu privire la acest subiect.

„Cred că nu trebuie doar să mustrăm șefii instituțiilor corecționale, ci și să căutăm oportunități de a aloca fonduri din bugetul de stat pentru a restabili ordinea. În ceea ce privește subiectul privind ofițerii, pe numele cărora au fost depuse plîngeri și care și-au permis să batjocorească prizonierii, această problemă trebuie abordată de urgență. Procurorii trebuie să efectueze o investigație, iar infractorii trebuie să fie pedepsiți penal”, a declarat el.

De asemenea, socialistul a menționat că deputații intenționează să viziteze toate închisorile din țară, inclusiv penitenciarul din Rezina, unde situația este extrem de gravă.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă