PSRM

21 decembrie 2017

Grigore Novac: Propun să luați exemplu de la România privind chestiunea protecției statalității

Astăzi, 21 decembrie, la ședința parlamentului, deputatul din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor, Grigore Novac, a venit cu un răspuns la propunerea Partidului Liberal de a declara anul 2018 – anul „Unirii”, adică anul unirii Republicii Moldova cu România.

Deputatul a atras atenția parlamentarilor asupra legislației din România și a propus să ia exemplu de la statul vecin în privința protejării statalității.

„În acest sens, putem da ca exemplu articolul 30 alineatul (7) din Constituția României sau a articolului 3 litera (h) din Legea nr. 51 privind securitatea națională a României. Dacă vor urma acest exemplu, atunci Republica Moldova va avea un viitor cu adevărat luminos „, a spus Grigore Novac.

El a menționat că, din cauza lipsei de idei, unii deputați au pus pe bandă rulantă toate propunerile care în esență vin să distrugă Republica Moldova.

”Republica Moldova este un stat independent, suveran și așa și va rămâne. Eu îi înțeleg pe cei care au propus de a introduce pe ordinea de zi acest proiect, având în vedere că de-a lungul anilor pentru ei nu a fost nimic altceva decât un business”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă