PSRM

07 decembrie 2020

Grigore Novac: Deputatul PAS Dumitru Alaiba vrea cu tot dinadinsul ca terenul de 5 ha a Stadionului Republican să ajungă în proprietatea americanilor

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, este acuzat că lucrează deschis în interesul altui stat. Socialistul Grigore Novac a scris pe blogul său că Alaiba a contestat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului cu privire la Stadionul Republican. Asta după ce, săptămâna trecută, în Parlamentul Republicii Moldova a fost votat un proiect de Lege potrivit căruia terenul fostului Stadion Republican, cu o suprafață de 5 ha, a revenit în proprietatea statului.

„Partidul Maiei Sandu se aruncă și pe ambrazură pentru a apăra, cu pieptul său, cedarea terenului fostului stadion republican americanilor, pentru a construi acolo noul sediu pentru Ambasadă și…cine știe încă ce lucruri tehnico-sofisticate mai pot fi ridicate și ascunse pe acest teren de 5 ha. Domnule ALAIBA, țin să vă amintesc că oficial (ca și mine de fapt) sunteți plătit de Statul Republica Moldova și ar trebui să-i slujiți tot lui… Însă aceste acțiuni deschise de lobby în interesul altui Stat de peste ocean, ne duce la gândul că cei de peste ocean vă plătesc mult mai bine decât Republica Moldova” a, scrie Novac.
Grigore Novac mai sugerează că Dumitru Alaiba lucrează și în interesele oligarhului Plahotniuc.

“Sursele noastre, ne comunică că încă în anul 2018, oligarhul № 1 din Republica Moldova a avut o înțelegere cu Ambasada SUA de la noi din țară vis-a-vis de acest teren, cu o suprafață impunătoare și ulterior a și cedat bunul imobil din centrul capitalei ambasadei. Odată ce oligarhul fugar nu mai poate influența în nici un fel situația cu Stadionul Republican, iar votul din Parlament de săptămâna trecută a reîntors în proprietatea statului bunul imobil (stadionul), la rampă au ieșit conservele oligarhului dar și PAS-ul Maiei Sandu în deplină componență.
De data asta a ieșit o conservă cunoscută sub numele ALAIBA”, scrie deputatul PSRM.
Deputatul a reiterat că PSRM în continuare consideră că terenul fostului Stadion Republican trebuie să rămână în proprietatea Republicii Moldovei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă