PSRM

27 aprilie 2022

Grigore Novac: 9 Mai este sărbătoarea noastră comună. Este de datoria noastră să ne consolidăm și să asigurăm buna desfășurare a Zilei Victoriei

Despre importanța consolidării eforturilor tuturor forțelor patriotice și sănătoase (partide politice, societate civilă, cetățenii simpli) în vederea organizării la nivel corespunzător a marii sărbători – ZIUA VICTORIEI, a vorbit deputatul BCS, Grigore Novac în cadrul unei mese rotunde dedicate marcării zilei de 9 Mai, care a avut loc la Chișinău. La eveniment au participat reprezentanți ai partidelor parlamentare și extraparlamentare, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, lideri ai organizațiilor obștești, istorici, politologi, experți, reprezentanți mass-media.

Grigore Novac a menționat importanța păstrării memoriei despre evenimentele din trecut și a simbolurilor din acele timpuri: ”Nici o lege nu poate înlocui adevărul istoric și nu poate radia din memoria noastră faptele eroice ale bunicilor noștri și ororile acelui război sângeros, nu poate schimba sau înlocui simbolurile acelor evenimente tragice”.

Potrivit lui Grigore Novac, noi, cei prezenți, nu avem ce împărți, deoarece 9 mai este istoria noastră comună, este sărbătoarea noastră comună și este de datoria noastră să ne consolidăm și să asigurăm buna desfășurare a Zilei Victoriei.

Grigore Novac a mai menționat acțiunile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în vederea apărării memoriei istorice și a condamnat modificările la legislație operate de către actuala guvernare în acest sens.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă