PSRM

04 februarie 2019

Principala sarcină a PSRM în politica externă este restabilirea colaborării depline cu Federația Rusă

Candidații Partidului Socialiștilor din RM, au prezentat în cadrul conferinței de presă din 4 februarie, poziția PSRM cu privire la politica externă a Republicii Moldova. Ei au remarcat că, sarcina principală a PSRM, după ce va veni la putere în urma victoriei la alegerile parlamentare, este de a restabili cooperarea deplină cu Federația Rusă, deoarece în ultimii ani democrații au făcut totul pentru a dăuna relațiilor cu Rusia și, în primul rînd, pentru a dăuna propriului popor.

Deputatul PSRM, Vladimir Țurcan a menționat în cadrul conferinței de presă că în teoria relațiilor internaționale, politica externă a oricărui stat e bazată pe cîțiva piloni, în principiu este vorba despre crearea condițiilor favorabile pentru rezolvarea problemelor care există în interiorul țării și promovarea intereselor naționale pe plan extern.

Socialistul a specificat că, cu regret în RM nu există un concept al politicii externe bazat pe aceste principii. În consecință, relațiile cu țările din vest, cît și cu cele din est sunt practic distruse.

Vladimir Țurcan a remarcat că din cauza deteriorării relațiilor dintre Republica Moldova cu partenerul strategic, Federația Rusă, a dus la faptul că au suferit nu doar interesele producătorilor moldoveni, dar au suferit și cetățenii Republicii Moldova.

Exact aceeași situație s-a creat și în relațiile cu țările UE, ca rezultat al politicii necorespunzătoare, promovată de guvernarea actuală.

Socialistul a remarrcat că, RM are nevoie de o politică externă nouă, echilibrată, deșteaptă, precum și de o guvernare, care într-adevăr poate să promoveze o politică externă corectă.

Partidul Socialiștilor este un partid al stataliștilor, care se declară pentru prietenie și parteneriat atît cu Vestul, cît și cu Estul. Militînd pentru relații bune și avantajoase cu Uniunea Europeană, menținerea regimului fără vize, precum și pentru extinderea relațiilor comerciale, PSRM consideră că sarcina principală în politica externă este restabilirea colaborării depline cu partenerul nostru – Federația Rusă.

În pofida acțiunilor provocatoare din partea actualei guvernări în raport cu Rusia, anume reprezentanții PSRM au fost cei care au reușit să amelioreze multe situații pe parcursul ultimilor 2 ani. PSRM va susține prin lege toate eforturile depuse de Președintele RM, Igor Dodon în vederea relansării cooperării moldo-ruse.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă