PSRM

13 ianuarie 2021

Gaik Vartanean: În loc să se ocupe de problemele interne ale țării, Sandu a bombardat Curtea Constituțională cu solicitări semi-absurde

Potrivit deputatului în Parlamentul RM din partea PSRM, Gaik Vartanean, șefului statului, Maia Sandu, nu îi pasă de problemele interne ale țării, relatează bloknot-moldova.md

„Au trecut deja aproape două săptămîni de cînd Sandu ar putea numi prim-ministru și să apropie alegerile parlamentare anticipate, pentru care pledează toate forțele politice. Dar, în loc să se ocupe de problemele interne ale țării, Sandu a bombardat Curtea Constituțională cu cereri semi-absurde de a veni cu norme și articole din Constituție inexistente”, a declarat deputatul PSRM.

Amintim, Sandu a făcut o vizită de lucru în Ucraina, avînd o întrevedere cu șeful statului vecin Volodimir Zelenski. Vartanean a atras atenția asupra faptului că în timpul negocierilor de la Kiev s-au discutat despre construirea centralelor hidroelectrice pe Nistru.

„Și aceasta este securitatea națională a Moldovei. Vreau să vă reamintesc că autoritățile anterioare ale Moldovei și Ucrainei au fost de acord că nu se poate discuta despre nicio construcție pînă la efectuarea unei examinări tehnice, care trebuie efectuată cu sprijinul UE”, a spus Gaik, transmite Noi.

De asemenea, Vartanean a adăugat că Sandu dă semnale în mod clar partenerilor occidentali participînd la „ritualurile” dubioase ale Kievului oficial și exprimînd sloganuri precum „ Слава Украине”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă