PSRM

24 noiembrie 2022

Gaic Vartanean către PAS: Reforma justiției pe care o promovați duce la blocarea sistemului

„Reforma justiției duce la blocarea sistemului”, a declarat Gaic Vartanean, deputat PSRM, adresându-se ministrului Justiției  PAS, Sergiu Litvinenco.

În cadrul discuțiilor pe marginea votului de neîncredere împotriva ministrului Justiției, deputatul a atras atenția asupra faptului că, după apariția în spațiul public a corespondenței reprezentanților PAS, autoritățile au luat poziția de struț.

„În orice țară a UE sau în SUA, oficialii ar fi suspendați din funcție pe durata anchetei. Dar ce se întâmplă la noi? Declarații vagi. O tăcere deplină. Se pare că nimeni nu încearcă nici măcar să infirme ceea ce este evident”, a spus deputatul.

El a amintit că, din martie 2022, președintele țării, după multe reflecții și manipulări din partea ministerului, în cele din urmă, în noiembrie, a aprobat numirea în funcție a doar 15 judecători din 39. Majoritatea din judecătorii care nu au fost numiți în funcție – 24, sunt de la cea mai solicitată instanță de judecată din Chișinău. Logica nu este clară nici comunității de experți, nici judecătorilor, nici avocaților.

„Reforma justiției duce la blocarea sistemului. Din cauza ne-numirii unor judecători, fiecăruia dintre cei care activează îi revin sute de cazuri. Din cauza aceasta au de suferit mii de cetățeni”, a subliniat deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă