PSRM

28 februarie 2020

Fracțiunea PSRM: Din cauza dorinței de a apărea la știri, deputații din blocul ACUM transformă ședințele Parlamentului într-un teatru al absurdului

Deputații din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor, Grigore Novac și Petru Burduja, au chemat la calm colegii din blocul ACUM, precum și la o activitate constructivă în cadrul sesiunilor plenare ale Parlamentului. Acest apel a fost făcut de către deputați în timpul briefingului de astăzi.

Socialiștii au remarcat cu regret că reprezentanții opoziției mînați de apriga dorință de a apărea la știri, depășesc limitele raționamentului.

„Uneori, din cauza dorinței de a se face vizibili prin apariția acestora la știri, colegii noștri transformă ședințele Parlamentului într-un teatru al absurdului, într-un circ de prost gust”, a menționat parlamentarul Grigore Novac. “Respectăm dreptul colegilor de a protesta, de a-și arăta poziția. Dar cînd deputații din Parlament se comportă ca pe tribunele stadionului, aceasta depășește bunul simț”.

Socialistul a subliniat că cetățenii Moldovei nu i-au ales pentru funcția de deputat ca să transforme Parlamentul într-o piață.

„Noi, fracțiunea PSRM, chemăm la calm colegii noștri din opoziția parlamentară”, a spus Grigore Novac. „Avem o agendă foarte încărcată, dar unii încearcă să blocheze procesul de votare a acelor proiecte de lege pe care le așteaptă nu numai cetățenii noștri, ci și partenerii externi”.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, a atras atenția asupra faptului că ieri și astăzi în Parlament au fost discutate probleme care ar trebui să unească și să consolideze societatea.

În special, el a menționat că deputații din blocul ACUM formulează nejustificat pretenții către Ministrul Economiei în legătură cu ofertele din cadrul unui proiect privind reabilitarea drumurilor.

Potrivit deputatului, procedura de achiziție a început în ianuarie, specialiștii salută implementarea acesteia, iar în martie proiectul de reabilitare a drumurilor va fi în plină desfășurare.

„Eu înțeleg că unii oameni sunt deranjați de faptul că actualul guvern Chicu intenționează să lanseze mai multe proiecte legate de infrastructura Republicii Moldova. În același timp, vreau să remarc că, în vara anului 2019, guvernul Sandu, din contră, a stopat construcția drumurilor și nu a plătit acelor companii care au realizat proiectele”, a spus deputatul.

El a subliniat că este vorba despre locuri de muncă, despre plata impozitelor și, în final, despre dezvoltarea Republicii Moldova. Deputatul a făcut apel la opoziție la constructivism și la o activitate productivă în beneficiul țării sale și al cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă