PSRM

28 iulie 2022

Fracțiunea BCS: prelungirea permanentă a regimului stării de urgență are un efect negativ asupra situației din țară

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova a părăsit sala de ședințe în semn de protest împotriva intenției autorităților de a prelungi în mod nejustificat regimul stării de urgență pentru încă 60 de zile.

Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii BCS, a declarat în cadrul unui briefing că partidul de la guvernare ar trebui să-și asume întreaga responsabilitate pentru prelungirea stării de urgență și pentru consecințele acesteia.

La rândul său, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv PSRM, a menționat faptul că regimul stării de urgență este o măsură extremă care nu poate fi prelungită la nesfârșit, pentru că astfel sunt afectate toate domeniile de activitate ale țării.

„În Republica Moldova există un Guvern și un Parlament funcțional; instituțiile publice trebuie să funcționeze în cadru legal, însă regimul stării de urgență permite Comisiei pentru Situații Excepționale să se abată de la lege. De ce trebuie de înlocuit Guvernul prin Comisia pentru Situații Excepționale, din care fac parte aceiași miniștri?”, a întrebat Batrîncea.

Deputatul a mai spus că oamenii au dreptul să știe, pentru ce s-a cheltuit fiecare leu, însă aici nu există transparență, a rezumat Vlad Batrîncea, specificând că în cadrul stării de urgență, autoritățile pot cheltui fondurile bugetare fără vreun control.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă