PSRM

29 ianuarie 2015

Fracţiunea „Spravedlivaia Rossia” din Duma de Stat a FR şi fracţiunea PSRM din Parlamentul RM au semnat un Memorandum de colaborare

Astăzi, în incinta Dumei de Stat a FR a avut loc şedinţa comună a fracţiunilor „Spravedlivaia Rossia” din DS a FR şi a Partidului Socialiştilor din Parlamentul Republicii Moldova. În finalul întrevederii a fost semnat un Memorandum de colaborare.

Participanţii la şedinţă au discutat un spectru larg de probleme ce ţin de colaborarea între „Spravedlivaia Rossia” şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. O atenţie specială a fost acordată extinderii şi aprofundării relaţiilor de colaborare   între parlamentele FR şi RM în soluţionarea unor probleme concrete din cadrul relaţiilor bilaterale.

Părţile au semnat un Memorandum de colaborare în care se menţionează că principalul obiectiv al colaborării între cele două fracţiuni îl constituie „contribuţia la stabilirea unei interacţiuni interparlamentare şi interstatale eficiente, stabilirea unor contacte de lungă durată şi creşterea nivelului de încredere şi colaborare între reprezentaţii organelor legislative ale ambelor state în scopul consolidării relaţiilor reciproc avantajoase între Federaţia Rusă şi Republica Moldova, precum şi între cetăţenii celor după state în diferite domenii ale vieţii social-politice”.

În cadrul discuţiilor cu privire la intensificarea raporturilor de cooperare dintre cele două partide la nivel internaţional,  deputaţii din fracţiunea „Spravedlivaia Rossia”, au declarat că vor susţine eforturile PSRM în vederea aderării la Internaţionala Socialistă.

 În finalul discuţiei Preşedintele Partidului Socialiştilor din RM, Igor Dodon a invitat fracţiunea „Spravedlivaia Rossia” să viziteze Moldova, iar Preşedintele fracţiunii, Serghei Mironov a acceptat invitaţia.

Ataşat găsiţi Memorandumul de colaborare semnat de Partidul Socialiştilor şi „Spravedlivaia Rossia”.

Amintim, că la invitaţia partidului „Spravedlivaia Rossia” cu care PSRM are stabilite relaţii strînse de colaborare, 25 de deputaţi din fracţiunea PSRM întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova. În premieră în istoria RM, o fracţiune parlamentară în componenţă deplină este invitată să viziteze legislativul din Rusia şi să participe la o şedinţă plenară a Dumei de Stat din FR.

Programul vizitei include o şedinţă comună în Duma de Stat a FR a fracţiunilor parlamentare a PSRM şi Partidului „Spravedlivaia Rossia”, întrevedere a deputaţilor socialişti cu preşedintele Dumei de Stat a FR Serghei Narîşkin, participarea socialiştilor la şedinţele pe grupe în comitetele de profil a Dumei de Stat, întrevederi cu înalţi oficiali de stat din Federaţia Rusă ş.a..

În cadrul vizitei se planifică consolidarea şi aprofundarea relaţiilor de colaborare cu deputaţii din FR pe diverse domenii, cum ar fi domeniul ştiinţei, tehnologiilor informaţionale, energetică, economie, tineretului, familiei, sfera socială, integrării euroasiatice etc. De asemenea se vor purta discuţii privind reluarea exporturilor produselor moldoveneşti în FR, soluţionarea problemelor migraţionale.

Delegaţia moldovenească se va afla în capitala rusă pe data de 29 şi 30 ianuarie.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă