PSRM

10 martie 2017

Fracțiunea PSRM solicită explicații în legătură cu “nota ciudată” în adresa Rusiei

Deputatul Vladimir Țurcan, în numele fracțiunii Partidului Socialiștilor, a solicitat să fie invitată în Parlament conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene RM, în scopul de a clarifica situația cu „nota ciudată”, care în data de 09 martie , a fost înmânată de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu și Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, ambasadorului Rusiei,  Farit Mukhametshin.

Vladimir Țurcan a declarat la ședința parlamentară, din 10 martie că, datorită eforturilor Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în ultimul timp relațiile dintre Rusia și Republica Moldova se îmbunătățesc, se soluționează  problema a sute de mii de migranți moldoveni, precum și revenirea pe piața rusească a produselor întreprinderilor moldovenești.

În aceste condiții, recomandarea oficialilor moldoveni de a nu vizita Rusia și care a fost prezentată amabasadorul rus pe data de 09 martie, arată foarte ciudat. Evident că noi ceva nu știm –nu cunoaștem ceea ce stă la baza acestei note, a declarat Vladimir Țurcan.

„Ceea ce s-a întâmplat, arată foarte ciudat și din punct de vedere diplomatic. Eu nu sunt familiarizat cu o astfel de practică, atunci când Președintele Parlamentului și Prim-ministru invită ambasadorul și îi înmână o notă similară. De asemenea, nu cunosc împrejurările în care a fost redactată această notă. Pentru a afla toate detaliile, în scopul evitării interpretărilor greșite, fracțiunea Partidului Socialiștilor solicită să fie invitată în Parlament conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene „, – a menționat deputatul.

Ca răspuns la această propunere de a amâna audierea pentru săptămâna viitoare, Țurcan a subliniat faptul că situația este foarte gravă și nu permite o amânare îndelungată „nota a fost compusă într-o manieră foarte dură, în ea se face un apel către oficialii moldoveni de a evita vizitele în Rusia. Situatia este extrem de gravă, și insistăm asupra faptului ca audierile să aibă loc astăzi „, – a declarat socialistul.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa socialiștilor.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că săptămâna viitoare va vizita Moscova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă