PSRM

02 octombrie 2015

Fracţiunea PSRM în Consiliul Municipal a refuzat să primească indemnizaţiile pentru şedinţe

Consilierii municipali ai Partidului Socialiştilor s-au dezis de indemnizaţia de 2000 de lei, achitată pentru fiecare şedinţă a CMC. O declaraţie în acest sens a fost făcută, astăzi, de către preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban.

„Am auzit mai multe interpretări că socialiştii doresc să convoace mai des şedinţele Consiliului Municipal, deoarece doresc să primească mai des indemnizaţiile corespunzătoare – 2000 de lei pentru fiecare şedinţă. Anul trecut, socialiştii au fost singurii care au refuzat aceşti bani. Vreau să declar că şi acum socialiştii îi vor refuza. Noi îi vom aloca pentru nevoile municipiului – pentru case de copii, grădiniţe de copii, pentru proiecte dedicate tinerilor etc.”, a spus el.

Totodată Ceban a menţionat că consilierii municipali ai PSRM deja au început audierea cetăţenilor, care au semnalat problemele sale pe site-ul petitia.md, lansat de socialişti anterior. “Noi cerem convocarea şedinţelor Consiliului Municipal nu pentru că ne-ar place atît de mult Consiliul Municipal. În timp ce unii nu se satură de călătorii şi se pregătesc de nuntă, în Chişinău domină un dezmăţ în toată legea”, a indicat Ceban.

TPA_2907Plus la aceasta, luni, socialiştii vor monta în faţa clădirii Primăriei o tribună, de la care va putea lua cuvînt orice chişinăuian pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă.

La fel, Ceban a mai menţionat că, în termen de două săptămîni, consilierii-socialişti vor organiza consultări publice cu privire la construcţiile ilegale din Chişinău, la care vor face publice numele persoanelor implicate şi vor prezenta probe ale vinovăţiei acestora.

Menţionăm că, în cadrul şedinţei de astăzi a CMC, socialiştii au propus examinarea situaţiei cu privire la rîndurile pentru înmatricularea copiilor la grădiniţe, a problemelor ce ţin de tarifele comunale, de regulamentul Consiliului Municipal şi alte chestiuni. Totuşi, alianţa municipală pro-europeană nu s-a prezentat la şedinţă şi, probabil, nu planifică să o facă în viitorul apropiat. Astfel, în cadrul unui interviu, Dorin Chirtoacă a spus că, doar la mijlocul lunii octombrie, consilierii din partea PL, PPE, PLDM şi PDM se vor întruni într-o şedinţă a consiliului alianţei pentru a determina data viitoarei şedinţe. Şedinţa preconizată pentru săptămîna trecută a eşuat din cauza liberalilor, care au întîrziat cu 45 de minute la începutul acesteia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă