PSRM

02 februarie 2017

Fracţiunea PSRM în CMC a prezentat priorităţile pentru anul 2017

Consilierii municipali din Partidul Socialiştilor intenționează să continue activităţile în Consiliul Municipal, în anul 2017. Astăzi, 2 februarie, în cadrul unei conferințe de presă,  reprezentantul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a prezentat prioritățile activităților consilierilor pentru 2017.

În primul rînd, potrivit lui Ion Ceban, este vorba despre demisia primarului general, Dorin Chirtoacă. Indiferent de faptul că în 2016 instanţele de judecată au interzis un referendum „anti-Chirtoacă” , în 2017 consilierii intenționează să revină la subiectul dat și să contesteze la CEDO acest refuz.

O altă prioritate în activitatea consilierilor socialişti este formarea, aprobarea și executarea bugetului municipal pentru anul 2017, cu participarea cetățenilor și a societății civile.

„Astăzi, la cererea noastră,  a fost inclus în ordinea de zi, bugetul. Bugetul trebuie să fie participativ şi orientat pe stategii și necesități, dar nu elaborat în birourile funcționarilor. Împreună cu colegii, vom încerca să interzicem lui Chirtoacă să schimbe direcționarea fondurilor alocate. Cum ar fi, anul curent, am alocat, la insistența PSRM,  aproximativ 100 milioane lei şi am insistat ca aceşti bani să fie oferiţi suburbiilor, căci şi acolo sunt şcoli, străzi şi infrastructură care trebuie reparată, dar banii nu au ajuns la destinaţie” a declarat Ion Ceban.
În 2017, consilierii PSRM intenționează să solicite elaborarea și definitivarea planului urbanistic general, precum și să pregătească regulamente pentru construcţie.
„Oraşul Chişinău este singura capitală din Europa care nu are un plan de dezvoltare durabilă .De asemenea, este necesar să fie elaborate planuri urbanistice zonale ” – a subliniat socialistul.
“Noi vom avea grijă ca să nu fie încălcată legislația Republicii Moldova, planurile urbanistice, precum și drepturile și interesele cetățenilor. Vom urmări arendarea terenurilor conform legii şi vom raporta toate deciziile cetăţenilor. De asemenea, vom organiza audieri publice privind schimbarea regulamentului” a adăugat Alexandr Odinţov.

“Facem un apel căte toate fracțiunile şi poate cu un angajament comun, să discutăm prioritățile commune și viziunile pentru anul 2017 şi să finalizăm cele 20 priorităţi majore care le-am planificat”  a conchis Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă