PSRM

10 martie 2017

Fracțiunea PSRM a anunțat că este gata să se consulte cu cetățenii

Astăzi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, a anunțat despre disponibilitatea de a se consulta cu populația, privitor la susținerea inițiativei Președintelui Republicii Moldova de a abroga legea, care pune pe umerii cetățenilor plata miliardelor furate din sistemul bancar moldovenesc.

Acest lucru s-a întâmplat după ce deputații majorității parlamentare au respins în ședința de astăzi a organului legislativ, inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. În susținerea președintelui s-au pronunțat doar 31 de deputați din cei 88 prezenți în sală. Majoritatea parlamentară nu a susținut de asemenea și propunerea socialiștilor de a organiza alegeri nominale cu această ocazie.

În semn de protest, Partidul Socialiștilor a părăsit sala de ședințe plenare a Parlamentului, a declarat Președintele fracțiunii și Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

385A4241hPotrivit ei, fracțiunea PSRM nu este de acord cu decizia majorității parlamentare, că  populația va continua să plătească miliardele furate, că furtul secolului va fi compensat din contul cetățenilor și cel al bugetului.

Partidul Socialiștilor, susține inițiativa președintelui de a desființa legea miliardului, și „nu ne rămâne altă cale decît să cerem opinia poporului”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a subliniat faptul, că furtul banilor din sistemul bancar continuă. Potrivit ei, guvernul intenționează să elibereze obligațiuni de stat în valoare de 2 miliarde de lei și să le depună într-un cont separat, pentru a le folosi așa cum vrea Ministerul de Finanțe.

Deputatul PSRM, Vladimir Țurcan a spus că nu merge vorba de un referendum constituțional, ci unul consultativ. Potrivit lui, fracțiunea, de asemenea, va face apel la Curtea Constituțională.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă