PSRM

17 iunie 2016

Fracţiunea parlamentară a PSRM a înregistrat o moţiune simplă contra ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc

Astăzi, fracţiunea PSRM a înregistrat o moţiune simplă asupra activităţii Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Iurie Chirinciuc, deoarece domeniul pe care îl conduce este într-o stare deplorabilă şi situaţia s-a agravat şi mai mult.

Socialiştii susţin că în domeniul transportului şi infrastructurii transporturilor sunt necesare reforme de amploare cu rezultate pozitive. Aceste ramuri sunt de o importanţă majoră pentru economia ţării, însă, din momentul investirii domnului Iurie Chirinciuc în funcţia de ministru, situaţia s-a agravat şi mai mult.

„Datele statistice demonstrează că transportul mărfurilor a înregistrat o scădere dramatică. Transportatorii din Moldova îşi închid afacerile din cauza impedimentelor existente. Investiţiile capitale în reparaţia drumurilor au fost stopate iar graţie incompetenţei actualei conduceri de vîrf a MTID şi CFM, una dintre cele mai mari întreprinderi de stat este incapabilă să facă faţă situaţiei şi este pe cale de faliment. Ieri, mai multi angajati ai CFM au protestat pentru că de mai bine de 4 luni nu şi-au primit salariile. O consecinţă a situaţiei dezastruoase din domeniu este şi accidentul tragic de ieri, cînd un bărbat a decedat într-un depou al Căilor Ferate.Persoana care se face responsabilă de acest dezastru şi promovează o politică vicioasă în domeniu este însuşi ministrul Iurie Chirinciuc şi el trebuie demis.” a declarat deputatul Oleg Lipskii.

Amintim că săptămîna trecută, în cadrul şedinţei Parlamentului, socialiştii au depus o moţiune de cenzură împotriva ministrului, Finanţelor, Octavian Armaşu iar pe ordinea de zi de astăzi a legislativului se află moţiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării, Anatol Şalaru.

Găsiţi ataşat textul moţiunii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă