PSRM

11 august 2021

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vine cu inițiativa de a majora substanțial Fondului de subvenționare în agricultură

Agricultorii ar urma să primească compensații în valoare de 51,3 milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de intemperiile din acest an. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Banii urmează să fie alocați din bugetul de stat în Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Potrivit informațiilor prezentate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale, în urma averselor, grindinei și vântului puternic au fost afectate importante segmente de infrastructură, dar și suprafețe impunătoare de semănături, peste 3 mii ha, inclusiv 663 ha de porumb; 866 ha de floarea soarelui; 299 ha de grâu; 503 ha de orz;253 ha de sfeclă de zahăr; 417 ha livezi; 15 ha vița de vie; 57 ha de alte culturi; 121 ha legume și pomușoare;1 ha de tutun.

Astfel, paguba materială totală înregistrată constituie circa 51,3 milioane de lei, dintre care – peste 49 de milioane de lei la culturile agricole.

”În asemenea situație considerăm imperioasă intervenția statului care poate și trebuie să aplice instrumente și mecanisme de sprijin pentru agenții economici afectați, prin redistribuirea mijloacelor bugetului de stat, pentru acordarea compensațiilor în scopul diminuării consecințelor calamităților naturale din anul 2021”, susțin autorii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă