PSRM

21 decembrie 2023

Fracțiunea BCS cere demisia ministrului Sănătății

Astăzi, deputații BCS, Vladimir Odnostalco și Inga Sibova au susținut un briefing în cadrul căruia au declarat că fracțiunea BCS va iniția demisia ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, din cauza gravelor fărădelegi ce au loc în sistemul de sănătate al Republicii Moldova.

Deputații au atenționat că situația din domeniul sănătății este gravă și generează un exod masiv al cadrelor medicale din țara noastră. În mod special, deputații s-au referit la inițiativa de comasare a celor două instituții medicale – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Inga Sibova a criticat guvernarea care nu vrea să discute cu angajații medicali ale celor două spitale, menționând că ”medicii care protestează împotriva acestei fuziuni nu sunt auziți și nici ascultați de guvernare”. Deputatul a dat citirii declarațiile celor două instituții medicale, adresate actualei guvernări care cheamă la dialog și identificarea unei soluții durabile pe dimensiunea dată.

Vladimir Odnostalco, a atenționat că astfel de decizii precum comasarea a două spitale cu profiluri diferite și o istorie de decenii, trebuie luate doar după consultări ample cu societatea, comunitatea medicală și cea academică.

”Aceste fărădelegi și acaparări de spitale nu pot fi lăsate fără atenție. Noi, fracțiunea BCS inițiem procedura de demisie a ministrului Ala Nemerenco. Ajunge să vă ocupați de așa zisele îmbunătățiri. În realitate sunteți un gropar banal al sistemului medical din RM”, a concluzionat Vladimir Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă