PSRM

27 aprilie 2023

Fracțiunea BCS a solicitat audierea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale cu privire la implementarea programului ”Satul European”

Grigore Novac, deputat BCS, a solicitat în cadrul ședinței în plen a Parlamentului audierea doamnei Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, privind volumul și tipul lucrărilor efectuate pentru investiții capitale, destinate autorităților publice locale de nivelul 1 și 2 din Fondul național pentru dezvoltare regională, suma mijloacelor publice planificate și efectuate în anul 2022 și la data de 31. 03.2023, inclusiv pe domenii de intervenție, cum ar fi programul național ”Satul European”.

Deputatul și-a argumentat poziția prin faptul că în Moldova sunt mai multe programe pe care le așteaptă cetățenii, una din ele fiind ”Satul European”. Dar, ”potrivit datelor statistice apare o singură întrebare -cât de eficient este acest program dacă din cele 429 de proiecte selectate cu valoare de peste 2 mld. lei au fost implementate doar circa 100 de proiecte cu o valoare de 123 mln. lei, ceea ce constituie doar 6-7% din absorbția fondurilor dedicate. Este un subiect de interes public și cetățenii trebuie să cunoască realitatea”, a subliniat Grigore Novac.

Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa respectivă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă