PSRM

20 iulie 2023

Fracțiunea BCS a părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest împotriva ignorării proiectelor opoziției

Astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a condamnat faptul că opoziția este ignorată și obstrucționată de către majoritatea PAS, din care motiv deputații BCS au părăsit sala de ședințe.

”Toți deputații au fost delegați în Parlament pentru a elabora și promova inițiative legislative în interesul oamenilor. Fracțiunea BCS a venit și la această ședință cu mai multe inițiative, inclusiv cu amendamente concrete la politica bugetar-fiscală, menite să stimuleze activitățile economice, agricultura, procesarea etc. De ce majoritatea parlamentară este împotriva impozitării supraprofiturilor băncilor comerciale, care cunoaștem cu toții – au atins un record în acest sens”, a remarcat deputatul BCS.

Vlad Batrîncea a amintit că în legislatura trecută, când funcția de președinte al Parlamentului era exercitată de Zinaida Greceanîi, de fiecare dată erau acceptate 3-4 inițiative ale opoziției, lucru care nu se întâmplă în legislatura curentă, iar celor 1/3 din deputați, fiindu-le rezervat rolul de mobilă și de martori. Pe acest motiv fracțiunea BCS a părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă