PSRM

17 august 2023

Fracțiunea BCS a părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest față de politizarea agendei parlamentare și ignorarea proiectelor opoziției

Astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, a anunțat că fracțiunea BCS boicotează ședința în legătură cu politizarea agendei parlamentare de către majoritatea PAS și ignorarea inițiativelor opoziției.

„Am venit la ședința extraordinară a Parlamentului cu mai multe inițiative de interes public, dar niciuna nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. Este vorba despre micșorarea prețurilor la pâine, susținerea în condițiile crizei a familiilor cu elevi la început de an școlar etc.

De asemenea, am analizat ce este urgent pe ordinea de zi a ședinței extraordinare și nu am găsit nimic care nu putea fi examinat la sfârșitul sesiunii anterioare sau la începutul sesiunii de toamnă. Dar au văzut o încercare cu pre-vetingul pentru a debloca sistemul judecătoresc, am văzut pregătirea PAS pentru alegerile locale, transferul competențelor autorităților locale în domeniul educației și protecției sociale către autoritățile centrale.

Vedem că PAS se conduce de propria agenda politică. Fracțiunea BCS nu vrea să participe în asemenea activități”, a spus Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă