PSRM

29 mai 2022

Fostul ministru al securității naționale: Ceea ce se întâmplă acum în țară este o rușine, poporul trebuie să ne consolideze și să obțină demiterea acestei guvernări

PAS vorbește despre dublarea bugetului militar, dar nu vorbește despre dublarea bugetului pentru pensii, a declarat fostul ministru al securității naționale, Vasile Calmoi, la protestul organizat, duminică, la Chișinău. Protestatarul a declarat că poporul Republicii Moldova trebuie să-și consolideze eforturile pentru a da jos ”epidemia galbenă”.

”Ceea ce se întâmplă acum în țară este o rușine. Poporul trebuie să ne consolideze și să obțină demiterea acestei guvernări. Acest guvern, parlament, președinte, sunt străini pentru noi, ei sunt cetățeni ai altei țări. Da, Constituția permite dubla cetățenie, dar nu pentru președinte, premier. Pe cine va apăra Maia Sandu? (…) Ei spun despre dublarea bugetului pentru apărare, dar nimeni nu spune despre dublarea bugetului pentru pensie. Ei mint poporul. Induc în eroare populația și vor aduce aici tehnica uzată din SUA, iar în loc vor ceda terenul Stadionului Republican”, a spus pensionarul.

Protestatarul a numit banditism acțiunile guvernării care duc la majorarea tarifelor la resursele energetice și prețurilor la produsele alimentare.

În fața Parlamentului și Președinției se desfășoară o acțiune de protest apolitic față de acțiunile guvernării PAS și a președintelui Maia Sandu. Protestatarii cer oprirea măsurilor antisociale și cer respectarea drepturilor la libera exprimare și la o viață decentă. Oamenii scandează lozinci ”Nu distrugeți țara”, ”Ne-ați adus doar sărăcie și hoție”, ”PAS sinonimul sărăciei”, ”Sandu – lichidatorul Moldovei”, ”Jos regimul Sandu”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă