PSRM

15 decembrie 2023

Fiodor Gagauz: proiectul de lege care prevede refuzul traducerii actelor normative în limba rusă este neconstituțional și discriminatoriu

Deputatul BCS, Fiodor Gagauz a criticat proiectul de lege al Guvernului care prevede că toate reglementările vor fi publicate oficial doar în limba de stat și nu vor fi traduse în limba rusă.

„Cât de ademenitoare păreau promisiunile președintelui Maia Sandu acum trei ani! „Nimeni nu va limita sfera de aplicare a limbii ruse. În calitate de președinte, vă voi asigura dreptul de a utiliza plenar limba maternă”, a spus Sandu, adresându-se cetățenilor vorbitori de limbă rusă din Republica Moldova. Din păcate, a devenit deja o practică nocivă când actuala guvernare intenționat nu publică în limba rusă proiectele de documente importante. Se pare, că ei se tem că cetățenii noștri se vor putea familiariza cu soluțiile „bune” propuse”, a spus Fiodor Gagauz.

Deputatul a subliniat că proiectul de lege al guvernului este „neconstituțional și discriminatoriu, un exemplu nou al nesăbuinței partidului de la guvernare în lupta sa împotriva propriilor cetățeni.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă