PSRM

04 iulie 2017

Exportatorii din Republica Moldova au posibilitatea să vămuiască marfa la orice post vamal rusesc

”Un nou rezultat a eforturilor depuse de echipa Președintelui Republicii Moldova în fortificarea relațiilor comerciale cu Federația Rusă, în special cu produse pomilegumicole nu s-a lăsat mult așteptat. Exportatorii de producție pomilegumicolă din Republica Moldova au deja posibilitatea să vămuiască marfa la orice post vamal rusesc, autorizat pentru vămuirea mărfurilor”, a declarat pe data de 4 iulie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit lui, acest pas a fost întreprins de către partenerii din Federația Rusă în urma discuțiilor și solicitatorilor făcute de către consilierii Președintelui Republicii Moldova în domeniul agroindustrial Ion Perju și în domeniul economic Elena Gorelova în cadrul vizitei la Moscova în perioada 22-23 mai curent, cu conducerea Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse ”Rosselhoznadzor” și Serviciului Federal de supraveghere din domeniul protecția consumatorilor și bunăstării populației ”Rosspotrebnadzor”.

Reamintim că până în prezent produsele pomilegumicole puteau fi devamate doar printr-un singur punct vamal de la Breansk.

Consilieri_Presedinte

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă