PSRM

22 decembrie 2017

Eugenia Ceban: Locuitorii Chișinăului pot primi compensațiile cuvenite

Compania Termoelectrica și consilierii municipali ai Partidului Liberal au intenționat să reducă plata compensațiilor pentru agentul termic. Conform inițiativei, se propunea o plată unică a compensațiilor în sumă de 500 de lei pentru toți beneficiarii, dar nu cum prevede legea – 40% din suma specificată în factură. Pentru a primi compensații pentru agentul termic, venitul pentru un membru al familiei nu trebuie să depășească 3 mii lei.

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor, Eugenia Ceban, a declarat la ședința Consiliului municipal din 22 decembrie că „40 de mii de beneficiari au primit compensații în sezonul trecut pentru furnizarea energiei termice, apă și evacuarea gunoiului. Termoelectrica minte chișinăuienii și încearcă, împreună cu liberalii, să convingă Consiliul municipal să voteze pentru inițiativa privind plata compensației unice de 500 de lei „.

„În acest an au existat probleme cu compensațiile, așa că am reamintit locuitorilor că pot aplica documentele și pot primi compensații cuvenite „, a spus consilierul.

De asemenea, a solicitat ca Termoelectrica să încheie un contract direct cu chișinăuienii „.

Vă reamintim că fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal a extins lista beneficiarilor de compensații pentru agentul termic prin majorarea plafonului minim pentru un membru al familiei de la 2000 la 3000 de lei pentru a obține o compensație de 40% pentru agentul termic.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă