PSRM

19 noiembrie 2020

“Edinaia Rossia” este gata să se întîlnească cu Igor Dodon

“Edinaia Rossia” va fi pregătită să aibă o întrevedere cu actualul Președinte al Moldovei, Igor Dodon, dacă va veni în Rusia, dar pînă acum nu a fost primită o astfel de cerere, a declarat pentru RIA Novosti secretarul adjunct al Consiliului General al partidului “Edinaia Rossia”, senatorul Andrei Klimov.

Anterior, Dodon a scris pe contul său de Facebook în urma unei conversații telefonice cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, că va vizita Rusia într-o vizită de lucru și va discuta probleme de cooperare ruso-moldovenească.

„Nu am primit o cerere (pentru întrevedere). Dar dacă vom primi așa o propunere, atunci cred că o vom accepta”, a spus Klimov.

El a remarcat că partidul are contacte puternice cu Dodon, iar “Edinaia Rossia” nu întrerupe niciodată relațiile cu politicienii doar pentru că nu cîștigă alegerile.

Nu există încă nicio întrevedere cu Dodon în programul președintelui rus Vladimir Putin, a declarat joi secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor. El a menționat, de asemenea, că „contactele cu Kozak vor avea cel mai probabil loc”, dar nu a putut oferi o dată exactă.

În Moldova, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc pe 15 noiembrie. Cetățenii Moldovei l-au ales pe șeful statului pentru următorii patru ani. Concurenții din turul doi al alegerilor au fost fostul prim-ministru Maia Sandu și actualul președinte al RM, Igor Dodon. Conform datelor preliminare de pe site-ul comisiei, după prelucrarea a 100% din procesele de la secțiile de votare, Sandu cîștigă alegerile prezidențiale cu 57,75% din voturi, 42,25% dintre alegători au votat pentru Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă