PSRM

21 decembrie 2018

Igor Dodon: PSRM nu va face o coaliție cu oricine

În cadrul conferinței de presă pentru bilanțul activității pentru perioada de 2 ani de mandat, șeful statului a dezaprobat din nou crearea unei posibile coaliții dintre socialiști și altă putere, în noua componență a parlamentului. În același timp, Igor Dodon a permis crearea unei alianțe între PDM și blocul partidelor dintre Maiei Sandu și Andrei Năstase.

“Este ca și în acea glumă: “Мыши плакали, кололись, но продолжали есть кактус”. Eu le-am spus ambasadorilor că dacă doresc ca Maia Sandu și Andrei Năstase să ajungă la fel ca Filat, să le permită să creeze o coaliție cu PDM. Noi vom sta într-o parte și vom vedea ce va urma. Aceasta este poziția noastră“, a spus Dodon.

Igor Dodon consideră că este evident că singurul partid care, independent poate obține majoritatea voturilor este Partidul Socialiștilor.

“Ceilalți nu vor atinge cota de 25-30%. Socialiștii au acum 45-48%. Fapt demonstrat de toate sondajele interne și externe. În concluzie, socialiștii primesc mai multe voturi decît toți cei care trec în parlament. Prin urmare, cel mai probabil, în următorul parlament vom avea trei forțe politice: socialiștii, democrații și blocul de dreapta. Și cred că va fi în aceeași ordine. Asta o vor arăta rezultatele alegerilor“, a adăugat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a remarcat că va anunța decizia privind participarea la campania electorală în data de 20 ianuarie. Tot atunci, președintele a aprobat probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate în a doua jumătate a anului 2019, dacă socialiștii nu vor lua majoritatea, în noua componență a parlamentului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă