PSRM

16 iulie 2020

Dodon: Tentativele de a demite Guvernul sunt fie ca o aventură politică, fie ca o înțelegere dintre ACUM și forțele oligarhice

Ceea ce se întîmplă astăzi în Parlament nu are nimic în comun cu interesele cetățenilor. Oamenii așteaptă din partea deputaților tuturor partidelor să fie mai aproape de popor și să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii din cauza pandemiei, secetei și crizei economice, nu să se ocupe de reglări de conturi politice în organul legislativ. Despre aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu acordat portalului de știri Sputnik, comentînd moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri inițiată de opoziție.

Șeful statului a subliniat că executivul condus de Chicu face față situației, în pofida unor condiții dificile, care au afectat majoritatea statelor.

“Tentativele de a demite Guvernul, după ce acesta a adoptat zilele trecute niște decizii importante pentru pensionari, pentru lucrători medicali, agricultori, funcționari de stat, cînd a fost lansat procesul de întoarcere a aeroportului în proprietatea statului, și au fost obținute niște rezultate reale în investigarea și tragerea la răspundere a celor vinovați de furtul miliardului, arată mai mult, fie ca o aventură a partidelor din fostul bloc ACUM, fie ca o înțelegere cu forțele oligarhice, care vor să-și restabilească controlul asupra instituțiilor de stat”, a declarat președintele.

De asemenea, Dodon a menționat că, indiferent de ce se va întîmpla în Parlament, președintele va face tot ce îi stă în puteri pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit și nu va permite forțelor oligarhice să captureze din nou statul.

aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă