PSRM

18 aprilie 2019

Dodon: Pînă cînd cei “de dreapta” nu sunt gata să spună despre crearea majorității, nu are sens să creăm grupurile de lucru

Tot ceea ce au propus socialiștii, ca fiind condițiile pentru negocierile privind crearea unei majorități parlamentare – nu este întîmplător. Toate aceste propuneri sunt cuprinse în programul politic al PSRM. Despre aceasta a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune public, președintele țării, Igor Dodon.

“Ceea ce ține de neutralitate, suveranitate și politică externă echilibrată, toate acestea sunt elemente ale programului politic PSRM, pentru care cetățenii au votat. Prin urmare, Partidul Socialiștilor, în calitate de partid care a obținut cel mai bun rezutat la alegeri, a venit cu cîteva propuneri pentru discuții. De ce “ACUM” este atît de categoric – este o altă întrebare. Dar a existat o decizie foarte clară a Consiliului Republican”, a spus el.

De asemenea, șeful statului a remarcat că socialiștii nu vor purta negocieri informale cu “ACUM”, împărtășindu-și viziunea în acest sens.

“Opinia mea este următoarea: atît timp cît partidele de dreapta nu sunt pregătite să înceapă negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare funcționale și a unui Guvern funcțional, și nu minoritar, nu are sens să creăm grupuri de lucru și să purtăm discuții formale sau informale”, a spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă