PSRM

27 martie 2019

Dodon: Partenerii Republicii Moldova sunt împotriva participării la formarea guvernării a deputaților care apar în raportul Kroll

Toți partenerii Republicii Moldova împărtășesc poziția președintelui țării, cu privire la faptul că majoritatea parlamentară și Guvernul trebuie să fie formate din partide care au fost alese legal în Legislativul RM și nu de către transfugi. Desprea aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii “Главный вопрос” difuzată la postul de televiziune “НТВ Молдова”.

Șeful statului a subliniat că toți ambasadorii acreditați în Republicii Moldova, cu care a avut ocazia să comunice pînă în prezent, sunt în unanimitate cu opinia că, formarea unei noi guvernări în țara noastră trebuie să fie legitimă și transparentă. De asemenea, partenerii Republicii Moldova au o poziție categorică și cu privire la o altă întrebare.

„Am văzut o reacție evidentă și dură, în ceea ce privește posibila participare la crearea majorității parlamentare a persoanelor care figurează în raportul Kroll. Practic, fiecare ambasador a numit pe cineva – nu voi face publicitate, dar sunt 4 deputați, desemnați în raportul Kroll-1. Există o anumită reținere în cazul în care va fi creată o majoritate parlamentară cu participarea acestor 4 persoane. Am fost surprins că, aceasta este poziția tuturor ambasadorilor. Sper că, în această direcție nimic nu se va schimba. Am văzut o dorință clară de a fi finalizată ancheta privind miliardul furat. Am văzut-o de la europeni și de la americani, iar acest lucru este plăcut”, a spus Dodon.

Sursa: http://aif.md/dodon-partnery-moldovy-protiv-uchastija-v-formirovanii-vlasti-deputatov-figurirujushhih-v-kroll-video/
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă