PSRM

12 iulie 2019

Igor Dodon a subliniat trei priorități în problema reglementării transnistrene pentru următoarea perioadă

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului „5+2”: Federației Ruse, Ucrainei, OSCE, SUA și UE. În cursul dialogului participanții au discutat situația actuală privind reglementarea transnistreană, măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului și premisele unei eventuale reluări, în anul 2020, a negocierilor politice privind reglementarea problemei transnistrene.

Înalții oficiali, reprezentanți ai mediatorilor și observatorilor ai formatului „5+2”, au susținut eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova orientate spre promovarea procesului de reglementare, inclusiv prin implementarea, pe mai departe, a măsurilor de consolidare a încrederii, expuse în Protocolul de la Berlin, din 2016, și care au atins un nivel corespunzător de realizare, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

“În cursul întrevederii, am subliniat trei priorități în problema reglementării transnistrene pentru următoarea perioadă:
1. Drepturile omului și democratizarea regiunii transnistrene, asigurarea liberei circulații a oamenilor, mărfurilor și serviciilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova;
2. Restabilirea unui spațiu comercial-economic unic;
3. Crearea premiselor pentru reluarea negocierilor, în anul 2020, privind reglementarea politică a problemei transnistrene.

Mi-am exprimat speranța că eforturile comune ale mediatorilor și observatorilor vor crea noi perspective de organizare, în timpul apropiat, a întrevederilor în formatul de negocieri „5+2””, a declarat șeful statului.

În încheiere, el a adresat mulțumiri participanților la întrunire pentru susținerea acordată Republicii Moldova în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă