PSRM

19 aprilie 2019

Dodon: Nu am văzut o reacție atît de dură din partea celor „de dreapta”, cînd Guvernul a mers să sărbătorească “Unirea” în România

Partidul Socialiștilor are semnate acorduri cu partidele din Duma de Stat a FR. După alegerile parlamentare din 2014, în luna ianuarie 2015, toată fracțiunea PSRM, în componență deplină, la fel au întreprins o vizită la Moscova, la inițiativa conducerii Dumei de Stat pentru întrevederi bilaterale. Despre aceasta a declarat șeful statului în cadrul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune public, comentînd ultima vizită a socialiștilor în capitala rusă și despre zvonurile din jurul acestui eveniment.

“Au mers la Moscova la invitația conducerii Dumei de Stat, pentru a stabili relații la nivel de deputați. Ei au revenit deja, pentru că a fost o călătorie de o zi. Și ea nu a fost nici din contul parlamentului și nici a statului. Tot ce are legătură cu șederea acolo, a fost finanțat de partea rusă, pentru că ei i-au invitat, iar biletele au fost achitate de fiecare deputat individual. Dar eu știu că fiecare deputat și-a stabilit relații cu un deputat din Duma de Stat, pentru a promova unele proiecte în RM și aceasta este bine”, a spus Dodon.

Șeful statului a negat categoric zvonurile că, în timpul vizitei, pe socialiști a fost pusă presiune asupra creării unei viitoare coaliții de guvernare.

“Și ce are asta? Cînd tot Guvernul RM a plecat la Iași sau București, în anul „unirii” pentru o ședință comună a cabinetelor de miniștri, eu nu am văzut o reacție atît de dură din partea celor „de dreapta”. Și atunci cînd unii lideri “de dreapta” merg la București sau Washington – a-ți văzut cîndva critică din partea mea sau a altcuiva? Dacă pot să rezolve ceva pentru RM, atunci să meargă”, a conchis el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă