PSRM

09 iunie 2021

Dodon, despre cota zero pe venitul reinvestit, în 2008: Economia tenebră a dispărut, au crescut considerabil investițiile

Dacă vrem să asigurăm majorarea stabilă a salariilor și pensiilor, trebuie să restabilim în primul rând potențialul industrial țării, de aceea primul capitol al Programului social-economic al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor este industrializarea economiei, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

Liderul socialiștilor a menționat că sectorul industrial va genera venituri stabile la buget, ceea ce va permite creșterea salariilor, pensiilor și implementarea mai multor programe sociale. Dodon a menționat că, din păcate, în ultimele decenii acest sector a fost practic distrus, de aceea este nevoie ca acum statul să intervină.

Potrivit liderului PSRM, una dintre propunerile pentru stimularea şi dinamizarea activității investiționale a întreprinderilor industriale ține de introducerea cotei zero pe venitul reinvestit, care va fi aplicată timp de cinci ani. Dodon a remarcat că această măsură revoluționară a fost aplicată cu succes în timpul guvernării comuniste, când deținea funcția de ministru al Economiei.

”Am venit atunci cu această propunere, împreună cu Oleg Reidman, care era consilier al președintelui, și care acum este în lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. A fost o propunere revoluționară în tot spațiul ex-sovietic. În 2008, la un forum din Ialta, ministrul rus al Economiei, Gherman Gref, m-a rugat să împărtășesc din experiența implementării acestei măsuri. Tot mediul de afaceri care era în sală ne-a aplaudat în picioare. Am făcut asta în 2008, economia tenebră a ieșit din ilegalitate, investițiile străine au crescut considerabil. Propunem și acum acest lucru pentru a permite producătorului nostru și investitorului străin să plaseze capitalul în economia națională și să creeze noi locuri de muncă”, a declarat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă