PSRM

24 septembrie 2015

Dodon: Acţiunea de protest a Partidului Socialiştilor şi a „Partidului Nostru” va avea loc în pofida tuturor obstacolelor

În ciuda faptului că platforma civică „Demnitate şi Adevăr” şi autorităţile locale încearcă să împiedice organizarea protestului naţional nelimitat, preconizat pentru duminica aceasta, planurile Partidului Socialiştilor şi ale “Partidului Nostru” nu s-au modificat, iar acţiunea va avea loc în orice caz. Declaraţia a fost făcută, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de preşedintele PSRM, Igor Dodon.

„Partidul Socialiştilor şi „Partidul Nostru” reprezintă, cumulativ, interesele a peste 500 mii de locuitori ai ţării. Acest fapt este confirmat de rezultatele alegerilor parlamentare şi a celor locale. Avînd în vedere situaţia complicată, care s-a creat în republica noastră la momentul de faţă, sîntem pur şi simplu obligaţi să organizăm o acţiune de protest. Acest lucru ni-l  cer susţinătorii noştri, care sînt nemulţumiţi de actuala guvernare”, a spus Dodon.

Potrivit lui, la 27 august, la ora 12.00, participanţii la acţiunea de protest vor forma trei coloane care vor porni concomitent de la Academia de Ştiinţe, de la Memorialul „Eternitate” şi clădirea Circului Republican. Organizatorii acţiunii afirmă că în fiecare coloană vor fi cel puţin 10-15 mii de oameni. Coloanele vor porni simultan spre centrul Chişinăului şi se vor întîlni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care a fost, oficial, rezervată pentru această zi de către socialişti.

Acţiunea de protest va finaliza prin instalarea corturilor în preajma principalelor instituţii publice ale ţării. “Ieri, socialiştii au depus la Primărie o cerere privind organizarea acţiunilor de protest în regim non-stop şi instalarea orăşelelor de corturi în faţa sediului Primăriei, la toate intrările în clădirea Guvernului RM, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa Parlamentului RM, sediul preşedinţiei, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, CNA şi SIS”, a indicat Dodon.

Preşedintele Partidului Socialiştilor i-a îndemnat pe funcţionarii organelor de ordine publică să nu facă jocul oligarhilor şi să nu împiedice desfăşurarea acţiunii. „Promit că protestele noastre vor fi paşnice. Provocări şi conflicte din partea noastră, nu vor fi. Noi am organizat peste 500 de acţiuni şi toate s-au desfăşurat în mod paşnic. Această acţiune nu va fi o excepţie”, a spus el.

Igor Dodon s-a adresat şi conducerii Ministerului Transportului. Potrivit lui, există informaţii precum că administraţia instituţiei îi intimidează pe conducătorii de autobuze, care intenţionează să asigure transportarea oamenilor din raioane pentru acţiunea de protest din Chişinău, ameninţîndu-i cu retragerea licenţei. Dodon a îndemnat conducerea instituţiei să nu testeze rezistenţa poporului.

Preşedintele Partidului Socialiştilor i-a îndemnat pe liderii Platformei civice “Demnitate şi Adevăr” să lase la o parte ambiţiile personale, să renunţe la “psihoză” şi să-şi orienteze eforturile spre realizarea scopului comun – demiterea oligarhilor de la conducerea ţării.

Dodon a reiterat că acţiunea de protest ce urmează să aibă loc va fi fără drapele şi lozinci de partid. În cadrul mitingului, protestatarii vor cere demisia conducătorilor Procuraturii Generale, CEC, CCA, CNA şi altor instituţii de stat, demisia Guvernului RM şi a preşedintelui ţării, fapt care va duce la alegeri parlamentare anticipate, precum şi revenirea la alegerea preşedintelui prin vot direct. Politicianul a menţionat că socialiştii vor lupta pentru realizarea acestor revendicări atît în stradă, în cadrul acţiunilor de protest alături de cetăţeni, cît şi în Parlamentul RM în calitate de aleşi ai poporului.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă