PSRM

21 septembrie 2019

Dmitrii Kozak: Poziția președintelui Republicii Moldova merită susținere

Autoritățile ruse vor face tot posibilul pentru ca oamenilor de afaceri moldoveni să le fie confortabil să muncească în Federația Rusă. În același timp, conducerea acestei țări nu pune sub semnul întrebării și nu subestimează dorința poporului moldovean de integrare europeană, iar politica echilibrată promovată de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se bucură de susținere la cel mai înalt nivel.

Despre acest lucru a declarat în cadrul ședinței plenare a Forumului Economic Moldo-Rus, viceprim-ministrul Rusiei, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, Dmitrii Kozak.

„Aici este absolut necesar să susținem poziția politică a domnului Igor Dodon pentru a nu fi prieteni cu cineva împotriva cuiva. În prezent, trebuie, în primul rînd, să apărăm interesele naționale ale Republicii Moldova și să fim prieteni cu toată lumea.

În ceea ce privește sfera economică, aceasta trebuie depolitizată, deoarece suferă din cauza efectelor negative asociate politizării, introducerii de sancțiuni reciproce și restricții din motive politice. Renunţînd la aceste manifestări, va avea de cîştigat toată lumea.

Noi vom susţine şi vom promova la maximum o astfel de abordare. Cooperarea noastră cu Republica Moldova trebuie să fie un exemplu al unei astfel de politici pragmatice, care va fi în interesul popoarelor noastre”, a spus el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă